Kleinwalsertal zomer

Kleinwalsertal zomer informatie

Het Kleinwalsertal biedt ook in de zomer vele mogelijkheden voor jong en oud: idyllisch gelegen bergmeren, een grote hoeveelheid aan wandelwegen (meer dan 150 km) en trails en een bikepark voor mountainbikers.  Ook voor Nordic Walking worden mogelijkheden geboden in de regio. In de richting van het natuurlijkgebied de Ifen ligt tegen de Duitse grens de zogenaamde Breitachklamm.  Deze grote kloof is een uniek natuurmonument in midden Europa en is zowel in de zomer en in de winter zeer de moeite waard om eens een afdaling te maken. Na de afdaling kan de bus terug genomen worden vanuit Oberstdorf, terug naar het Kleinwalsertal. Ook de golfers kunnen volledig aan hun trekken komen. In een straal van 20 km van het Kleinwalsertal liggen 3 prachtige golfbanen. Er is ook veel te beleven voor kinderen. Voorbeelden:  een rodelbaan, bergmeren, een groot openluchtzwembad. Verder kan gedacht worden aan  belevenis-wandelingen, bergavonturen, schatzoeken, wild-dagen.

De meest belangrijke links zijn hier weergegeven.

Zwemmen

In Riezlern is een leuk openluchtzwembad.
http://www.mamilade.at/riezlern/freibad/kleinwalsertal/1006620-riezlern_freibad.html 

Een tropisch zwemparadijs? In Sonthofen is een speel- en zwemparadijs met diverse faciliteiten. Sonthofen is een klein half uur rijden vanuit Mittelberg.
http://www.wonnemar.de/de/sonthofen/home.html

Dierenpark

Klein dierenpark. Leuk voor de kleine kinderen. Afstand ongeveer half uur rijden.
http://www.alpenwildpark.de/

Hét sprookjeskasteel in de buurt van Füssen
Net buiten Füssen op een klein uurtje rijden vanuit Mittelberg ligt het kasteel Neuschwanstein. Hier waan je je echt én in een sprookje a la Assepoester én de (late) Middeleeuwen. Vanuit het stadje Hohenschwangau is het kasteel op diverse manier te bereiken.
http://www.neuschwanstein.de/englisch/palace/index.htm

Miniatuur(park) in de Allgau
In Oberstaufen is een soort Madurodam met vooral veel miniatuurtreintjes. Oberstaufen is een klein uurtje rijden vanuit Mittelberg
http://www.miniwelt-oberstaufen.de/

Rodelen

Wil je lekker snel van de berg af op een sleetje tussen de koeien en lekker gillen? Dan is een bezoek aan Alpsee Bergwelt in Innerstadt de moeite waard. Daar is de langste rodelbaan van Duitsland. Zo’n 3 km lang glijplezier. Klein half uurtje vanuit Mittelberg.
http://www.alpsee-bergwelt.de/

Schaatsen

Elke dag trainen op de ijsbaan van Oberstdorf topsporters in schaatsen, shorttrack, ijshockey, curling of kunstschaatsen. Je kunt hier naar kijken of zelf de schaatsen onderbinden. De ijsbaan is alle dagen geopend, zomer en winter!
http://www.oberstdorf.de/erlebnis/eissportzentrum/eissportzentrum.html

Natuurwonder in Kleinwalsertal
Afdalingen en wandelingen maken in de Breitachklamm. Een kloof die 8000 jaar geleden is ontstaat uit een gletsjer. Ervaar de kracht van het smeltwater. Spectaculair zowel in de zomer als in de winter.
http://www.breitachklamm.de/

Wandelen

Wandelen kan overal in het dal en natuurlijk gaan de drie grote liften naar de top van de bergen. Er zijn tientallen wandelpaden, van een uur tot een dag.
http://www.kleinwalsertal.com/

Nordic Walking

Bij Nordic Walking Plus Tour in Riezlern kunt u informatie krijgen over de faciliteiten voor Nordic Walking.
http://www.die-plattform.com/cms/index.php?en_nordicwalking&PHPSESSID=qctvmoo730n99rejhdvurpr6f0

Golf

Er zijn 3 verschillende golfbanen in de buurt. De dichtsbijzijnde golfbaan is bij Oberstdorf (ca 20 km verderop).
http://www.kleinwalsertal-aktuell.com/urlaubsregion/golfplaetze.html

Mountainbiken

Bij Walser Bike Tours in Riezlern kunt u mountainbikes huren.
http://www.walserbiketours.com/

Rafting

Houdt u van meer avontuurlijk water, dan kunt u gaan raften bij Spirits of Nature. Ook prima geschikt voor kinderen.
http://www.spirits-of-nature.de/

Bergbeklimmen

Bij Bergschool Kleinwalsertal-Hirschegg kunt u zich opgeven voor cursussen bergbeklimmen. Voor alle leeftijden en van beginners tot gevorderen.
http://www.bergschule-kleinwalsertal.de/